МВР установи самоличността на намерените край Негован тела, научи bTV.  Името на мъжа е Йордан Атанасов, бивш треньор по борба на България и Саудитска Арабия. 

Мъжът и жената са живели на семейни начала в София, като има данни, че са били заможни. По информация на bTV има арестувани и заподозрени - двама мъже. 

Снимка: Венелина Григорова

Още поне двама са задържани, като тяхната съпричастност към престъплението ще се изяснява. Арестите са били в село недалеч от София. Неофициално мотивът за трагедията е бил финансов.

Съседи разказаха, че Йордан разхождал кучето си всеки ден. Но от повече от месец не го били виждали. Хората от блока не се усъмнили, защото не забелязали връзка между случая в Негован и липсата на съседа им. 

Сега полицията събира доказателства в апартамент на столичния булевард "Витоша", където е живеела двойката. 

Разпространените от МВР снимки на дрехите на жертвите са изиграли не малка роля за разплитането на случая.

Една от близките на семейството - Нина Стефанова, разказа, че е заподозряла нещо, като ги видяла в интернет. А Йордан и жена му били родители на най-добрата й приятелка, която казала, че за последно видяла родителите си преди 40 дни на опело. 

В семейството имало конфликт и дъщерята не се чувала често с родителите. Затова дни след изчезването на хората техни приятели потърсили дъщеря им. 

Телата на жертвите бяха намерени преди около 10 дни от местен рибар. Малко по-късно разследващите пуснаха снимки на дрехите на жертвите и ключ от автомобил с молба, ако някой ги разпознае, да подаде сигнал.

Преди седмица полицията обяви, че се работи по четири версии по случая с убийството в района на Негован. Основната версия бе, че то е извършено от близък на двамата човек с личен мотив.