По четири версии работи засега столичната полиция по случая с убийството в района на Негован.

В края на миналата седмица край водоема на селото бяха открити два трупа. До този момент те остават неустановени.

Основната версия е, че убийството е извършено от близък на двамата човек, а мотивът е личен. От съдебна медицина обясняват, че случаи с разчленени тела не са много и всеки един издава по някакъв начин мотива на извършителя.

Снимка: btvnovinite.bg


Такъв например, е случаят с похитените двама български шофьори Ивайло Кепов и Георги Лазов през лятото на 2004 г. в Ирак.

Снимка: btvnovinite.bg


„Лазов и Кепов – те първо бяха обезглавени от терористи. Там подтикът беше един. В други случаи се касае за битови престъпления със своите аргументи и съответно, дали извършителят на престъплението има време да прикрие престъплението си”, посочи доц. Александър Апостолов, началник на Клиниката по съдебна медицина в Александровска болница.

Това се доказва от ДНК експертизите. Само те установяват колко от следите са скрити или унищожени.

Снимка: btvnovinite.bg


„Самият факт, че труповете са били в бидони говори за първоначални действия за опит за прикриване на следите”, уточни Апостолов.

От полицията допълниха, че бидоните са били разрязани, тоест подготвени за прикритие. Освен това, намерените части от нож също доказват планирането на убийството.

Установено е, че е стреляно отблизо, а от изходите на раните става ясно, че жертвите са били в стая и в сходни пози.

Снимка: btvnovinite.bg


ДНК експертизата ще бъде готова до няколко дни, допълниха от МВР. Тайна остава и откъде са докарани двете тела до водоема в Негован.