Двойното убийство край Негован е планирано в продължение на година. Това разкри в "Тази сутрин" по bTV началникът на криминалния отдел в столичната полиция Ангел Бадънков.

Утре до обяд държавното обвинение ще поиска задържане под стража и за двамата обвинени. Днес стана ясно, че единият от тях – Георги Нанчев, е лежал 4 пъти в затвора. Според доказателствата той е разфасовал телата на жертвите, а вторият обвинен – Пламен Шляпашки, е извършил убийството.

Георги Начев е познавал жертвите от 15 години  и е знаел много за имотите и доброто финансово състояние на семейството. Това е бил и мотивът на задържаните, уточни шефът на отдел убийства в столичната полиция Ангел Бадънков.

„Хората се доверяват толкова много на майсторите, може би защото имат необходимост да споделят с някой, да си говорят. Може да са по-лековерни, може в хода на едно по-дълго общуване да изградили такива доверителни взаимоотношения”, смята д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски”.

„Жертвата просто му е подсказал, че парите са в апартамента. Но действително в апартамента е имало една неголяма сума и ценности”, съобщи комисар Ангел Бадънков, който уточни, че един от извършителите е подарил на жена си огърлицата и гривната на жертвата.

От направените самопризнания на обвинените е станало ясно, че престъплението е било планирано година назад. Според психиатрите в действията на двамата няма никаква емоция.

„На някого му е хрумнало, другият се е съгласил. Това са двама души, които умеят добре да работят в екип. Това е техният екип за осъществяването на това гнусно престъпление”, обясни д-р Гълъбова.

„Потресен и отвратен бях, когато разговарях с двамата. Жертвите са имали куче. Тези хора, след като са убили жертвите и са направили това варварство, са се смилили над кучето, като единият е казал: "Аз ще го убия", а другият казал – "Защо ще убиваш животинката", коментира комисар Бадънков.

Според него двамата извършители са имали много силна връзка помежду си.

Обвинителните актове ще бъдат внесени в съда утре до обяд.