Задържан е настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев, съобщи за bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Той направил самопризнания, че е покровителствал бизнеса на Васил Божков.

А по-късно днес се очаква съдът да разгледа мярката за неотклонение на бившия шеф на Комисията Огнемир Митев, който беше задържан преди две дни.

Освен това бизнесменът Борис Бекяров, който беше обявен за издирване заедно с Васил Божков, е бил задържан преди няколко часа на летището в австрийската столица Виена.

В момента Бекяров се намира в поделение на австрийската полиция. Очаква се българските власти да направят необходимото той да бъде върнат в страната ни.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи снощи, че по неофициална информация Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Заедно с него са зъдржани още двама души, предполага се, че един от тях също е от издирваните четирима в чужбина.

„Все още няма официално потвърждение за Васил Божков. Никой не е недосегаем за закона, ако е имало такъв период в българската история след 89-та година, той е в миналото. България се променя, време е преходът да свърши“, обяви главният прокурор днес.

Той потвърди за ареста във Виена на Бекяров и уточни: „Лицето, задържано в Австрия, е част от организираната престъпна група на Божков“.

„Зад обвиняемият Божков седят милиарди, зад обвиняемият Цветан Василев стоят милиарди. Зад Баневи стоят стотици милиони. Зад Арабаджиеви, които са изправени пред съда, стоят стотици милиони. Това достатъчно основание ли е да бъдем атакувани, според вас“, попита Гешев.