Остри обвинения си размениха тази сутрин в ефира на bTV бившите съдружници Васил Божков и Цветомир Найденов.

Нито едно от обвиненията не беше потвърдено официално, накрая и държавното обвинение обвини медиите, че те го игнорират. Бизнесменът все още се издирва, както с други негови бизнеспартньори, които са в неизвестност.

Найденов и брат му са хората, които още миналия декември са подали сигнал в прокуратурата.

Цветомир Найденов заяви, че се страхува за живота си, тъй като е заплашван. Отправи обвинения и към съдружника си Васил Божков, и към медиите.

В ефира на предаването Найденов обвини Васил Божков, като го нарече „сериен изнасилвач“.

Издирваният бизнесмен отговори в ефир по телефона, като отрече обвиненията.

Найденов контрира, че е имало жалби от потърпевшите, но били покрити. Заяви още, че Божков е близък с бившия вътрешен министър Румен Петков.

"Когато застреляха Манол Велев, нито откри убийците, нито откри поръчителя на Велев. И е личен приятел на Васил Божков. Е кой, Румен Петков, кой. Беше вътрешен министър, когато застреляха Манол Велев. Нито убийци са разкрити, нито поръчители“, каза Цветомир Найденов.

„Това са глупости естествено, как може да ме питате такива неща...Дайте да се фокусираме върху сериозни теми“, обясни пък Божков.

Няколко часа след задочния спор в ефира на bTV, от прокуратурата не уточниха има ли жалби срещу Божков.

Не стана ясно и какво е постановлението, с което се подготвя изнасяне на антиките на фондация „Тракия“ и Васил Божков.

„Изземват се по НПК в присъствието, пак повтарям на най-добрите експерти, няма такова нещо да се хвърлят в черни чували“, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя допълни, че прокуратурата знае срещу кого се изправя:

Само да допълня - вчера бях цензурирана, беше цензуриран говорителя на главния прокурор, беше цензурирана прокуратурата. Повтарям, че прокуратурата знае срещу кого се е изправила, знае, че се е изправила срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще се опита да се защити и то чрез вас медиите. Повтарям - чрез вас, медиите. Благодаря!”, коментира още тя.

Официално изнасянето на антиките още не е започнало.

Междувременно привърженици на "Левски", клуба, чиито финансов благодател е Божков, се събраха днес по обед пред Народното събрание.

Под погледа на масираното присъсвтиве на полицията и жандармерията, феновете постояха безмълвно по-малко от час пред парламента и се разотидоха.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!