С видеоконферентна връзка съдът в Бургас остави за постоянно в ареста 18-годишния тийнейджър, който в сряда вечерта открадна товарен камион, участва в гонка с полицията и катастрофира зрелищно на оживено кръстовище. 

По време на разследването е установено, че камионът е откраднат през нощта от паркинг на предприятие за дървопреработване. Бил е оставен отключен, а крадецът го подкарал с намерен в жабката ключ.
 
В скоростното преследване, в което се включват 8 патрулни коли, натовареният с 23 тона ламинат камион профучава през две кръгови кръстовища, навлиза в жилищен квартал, пресича още два и по тесни улици излиза на оживения булевард, където се обръща.

Няма данни крадецът, който е без шофьорска книжка, и друг път да е карал камион, но има такива, че се е познавал с шофьора и собственика на тира. Повдигнато му е обвинение за противозаконно отнемане на товарен автомобил, за което може да получи до 10 години затвор. 
 
"Не дава абсолютно никакви обяснения на този етап и няма как да знаем дали е съзнавал или не е съзнавал точно какво е извършвал. Не изрази никакво съжаление. Единствено каза, че сам си е виновен", каза Зорница Щърбева - наблюдаващ прокурор.