Тир, натоварен с 23 тона плоскости, катастрофира малко след полунощ на кръговото край хотел "Мираж" в Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

Камионът е откраднат от платен паркинг, по първоначална информация от 18-годишен младеж, който катастрофирал след гонка с полицията. Няма пострадали.

Снимка: btvnovinite.bg

Полицейски патрул забелязва криволичещ на пътното платно камион, а шофьорът не се подчинява на полицейско разпореждане и продължава да кара с висока скорост, последван от няколко патрулни коли. 

Снимка: btvnovinite.bg

На завоя на кръговото се обръща, вероятно заради мократа настилка и високата скорост, шофьорът загубва управлението на камиона.

За щастие по това време на иначе натовареното кръстовище не е имало коли и пешеходци и пострадали няма.

Снимка: btvnovinite.bg

Часове наред кръстовището остава затворено, докато камионът е изтеглен. Той е бил натоварен с 23 тона ламинат за мебелна фабрика в Русе. Вчера следобед тирът е оставен на паркинг за дървопреработване, от където е откраднат през нощта.

Собственикът на камиона отбеляза, че е разбрал от полицията за кражбата, когато му се обадили към 1 ч. през нощта. Тирът е бил заключен, бил е натоварен с плоскости за около 50 000 лева. 

За кражбата е задържан 18-годишен младеж от Средец, който живее в защитено жилище в Бургас. Той е стар познайник на полицията, многократно е задържан за кражби. Няма шофьорска книжка, пред разследващите е дал противоречиви обяснения.

Снимка: btvnovinite.bg

Младежът е задържан за 24 часа. "Първоначално е заявил, че е получил ключовете от негов познат, за да спи в кабината на тира. После разказва, че имал желание да посети свой приятел, но не се е съобразил, че е късно вечерта и най-вероятно е заспал, което всъщност го провокирало да се разходи с товарния автомобил по улиците на града. Въобще не очаквал да срещне по пътя си полицейски служители", обясни за показанията на младежа Цветелина Рандева - говорител на МВР в Бургас.

Когато видял стоп палката, младежът се уплашил и вместо да натисне спирачка, той натиснал педала на газта. И оттук всъщност се е стигнало до въпросната гонка, която е преминала през няколко от бургаските комплекси, обясняват още от полицията.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради разпилените плоскости, които още не са напълно разчистени от пътното платно, движението на автобусите от градския транспорт, както и на автомобилите, е с обходен маршрут.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!