18-годишен без книжка открадна тир, натоварен със стока и след гонка с полицията катастрофира на възлово кръстовище в Бургас. По чудо няма жертви и пострадали.

Екшънът се разиграва през нощта. В скоростното преследване на товарния камион по улиците на Бургас се включват всичките осем налични по това време патрулни коли. 

Снимка: btvnovinite.bg

Младежът е показал завидни шофьорски умения, управлявайки пълния със стока камион. Не успява обаче да вземе завой и в съчетание с мократа настилка и високата скорост се обръща.     

Скоростното преследване като в екшън филм започва малко преди полунощ. Полицейски патрул забелязва, че в еднопосочна улица в жилищен комплекс насреща се движи криволичещ товарен автомобил.

Снимка: btvnovinite.bg

Шофьорът не спрял, когато ги видял. 

"Въобще не очаквал да срещне по пътя си полицейски служители. Когато видял стоп палката, се уплашил и вместо да натисне спирачка, той натиснал педала на газта", обясни Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас. 

Последвала гонка през три жилищни квартала, завършила с трясък под пасарелката на възлово кръстовище. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Първоначално е заявил, че е получил ключовете от негов познат, за да спи в кабината на тира. После разказва, че имал желание да посети свой приятел, но не се е съобразил, че е късно вечерта и най-вероятно е заспал, което всъщност го провокирало да се разходи с товарния автомобил по улиците на града“, уточни Цветелина Рандева. 

Снимка: btvnovinite.bg

Собственикът на камиона отбеляза, че е разбрал от полицията за кражбата, когато му се обадили към 1 ч. през нощта. Камионът, натоварен с 23 тона ламинат за Русе, е бил оставен на паркинг на предприятие за дървопреработване, откъдето е откраднат.

Часове наред продължи разчистването на пътното платно от разпилените дървени плоскости.

Снимка: btvnovinite.bg

Движението на градския транспорт беше отклонявано по обходен маршрут. 

Крадецът на камиона е навършил 18 години преди месец. Той е задържан за 24 часа без никакви наранявания. Младежът е стар познайник на полицията, арестуван е за множество кражби. Сега ще отговаря за причиняване на значителни материални щети в следствие на непредпазливост при управление на МПС.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!