През груповите заявки може да се спестят между 10 и 20 процента от цената на стоката, а Асоциацията "Активни потребители" ще намери вместо клиента качествени артикули, посочиха от асоциацията.

"Събираме голяма група потребители, с което се надявам да постигнем добри оферти от търговците за отстъпка и по този начин да осигурим по-добра цена на хората, които желаят да си купят ново устройство”, каза изпълнителният директор на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Той подчерта, че от асоциацията поемат ангажимента за спазването на потребителските права на фирмите доставчици. “Ние сме поставили условие моделите, които ще бъдат доставени, да бъдат с висока оценка на качеството. Ние сме извършили лабораторен анализ на десетки устройства и затова сме поставили условие само тези, които има висока оценка на качеството, да бъдат предмет на тази услуга”, добави Николов.

“Ние сме посредник, който трябва да свърже голяма група потребители с малка група търговци, защото на пазара на дребно цените са по-високи, но когато човек пазарува на едро наведнъж за голяма бройка стока, тогава цената е по-изгодна”, обясни той.

“Този модел е приложим най-вече при по-скъпи продукти като електроуреди, стоки за бита, услуги за строителство, ремонти. Бързооборотните стоки трудно биха могли да минат през такава процедура, защото тя е по–бавна. Нашата кампания ще трае няколко месеца. Желаещите да си купят климатик, могат да се запишат на сайта безплатно. До месец ще имаме оферти от търговците, които ще изпратим на потребителите. Те сами ще преценят дали да сключат договор", поясни Николов.

Плащането и доставката става директно с търговеца, уточни той.

https://www.obstapokupka.online/klimatici2023/