Продължава разследването на нападението срещу журналиста Слави Ангелов. Извършителите все още не са открити. Иззети са записите от камерите в района. 

Снимка: btvnovinite.bg

Ангелов е в стабилно състояние в болница „Царица Йоана“. Малко преди 9 вечерта този вторник журналистът е нападнат с метални тръби от двама маскирани, докато се прибира към дома си.

„Очевидно към него са подходили особено жестоко, кракът му е бил счупен с някакъв огромен нож. В лицето е обезобразен. Въобще тези хора, които са го причакали снощи след 9 ч. Слави, са искали или той да умре и това да бъде запечатано“, разказва издателят на вестник „24 часа“ Венелина Гочева.

Снимка: btvnovinite.bg

По разказ на свидетели и на съпругата на журналиста, която е разговаряла с него, побоят е бил заснет от трети човек.

„Не вярвам, той да бъде пуснат в социалните мрежи. А по-скоро да бъде показан на поръчителя, че работата е свършена“, смята Гочева.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-вероятната причина за нападението е работата на Слави Ангелов.

„Това е основната версия, по която работим. Към момента с информацията, с която разполагаме - нищо не му е взето, даже не е говорено с него, доколкото знам“, казва главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Разследването продължава. Нападателите не са открити, иззети са записи от камери в близост.

„Били са 3-ма човека там, разпитват се свидетели, но това, че някой е снимал, при нас няма такава информация и не се потвърждава“, казва Ивайло Иванов.

Слави Ангелов е настанен в болница „Царица Йоана“ с травми по лицето и крайниците. Вече е претърпял операция на крака, няма опасност за живота му.