Жестоко посегателство срещу разследващия журналист Слави Ангелов. Главният редактор на в. "168 часа" е нападнат тази вечер и пребит с метални тръби пред дома му на бул. "Дондуков" в столицата. Посегателството е станало малко преди 21 ч.

Той има много контузии по главата и крайниците. Няма пряка опасност за живота му. Настанен е в столичната болница "Царица Йоннна".

От редакцията му малко след нападението са се свързали с него, той е бил контактен. 

По неофициална информация на bTV журналистът е слязъл от колата с покупки, при което е бил нападнат от няколко човека с маски. 

Ангелов е разказал, че преди нападението е видял към него да се приближава човек с маска, но не се притеснил, тъй като сега много хора носят маски.

Нападението не е било с цел грабеж. От редакцията му подозират, че нападението е заради работата му като журналист. Колегите му проверяват последните публикации на Слави Ангелов, за да съдействат максимално на полицията.

„Знам, че двама души са го чакали пред дома му, като трети човек е записвал на телефона си побоя. Били са с железни прътове. Не са взели неговия лаптоп, не са взели портфейла му, тоест това не е нападение с цел грабеж.

Преди малко се чух с шефа на ИСУЛ, в момента правят скенер на Слави, дано всичко да е наред. Помолих колегите от "168 часа" да видят какво в последните седмици е излизало във вестника, какви коментари. Аз съм втрещена от това, че третият човек, който е бил по време на побоя, е записвал. Тоест, очевидно този побой трябва да бъде показан на някого, каза за bTV Венелина Гочева, издател на „24 часа“.

Началникът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев е бил на мястото на инцидента малко след случката. Засега официална информация няма.

Полицията издирва извършителите.