Жестоко посегателство срещу разследващия журналист Слави Ангелов. Главният редактор на „168 часа“ беше нападнат снощи и пребит с метални тръби, пред дома му на бул. „Дондуков" в столицата.

Жестокото посегателство е станало около 21 ч. от двама маскирани мъже. В момента журналистът е настанен в УМБАЛ „Царица Йоана“ – ИСУЛ. Има наранявания по главата и крайниците, но е без опасност за живота.

Негови колеги са разговаряли с Ангелов, бил е контактен. Предположенията са, че нападението е свързано с неговата работа, затова в момента се преглеждат неговите последни публикации.

„Знам, че двама души са го чакали пред дома му. Третият човек е записвал побоя с телефон. Не са взели неговия лаптоп или портфейл – това не е нападение с цел грабеж. Преди малко се чух с шефа на ИСУЛ, правят му скенер, дано всичко да е наред“, коментира издателят на в-к „24 часа“ Венелина Гочева.

На мястото на инцидента е бил и директорът на столичната полиция ст. комисар Георги Хаджиев. Полицията издирва извършителите, взети са записи на камерите в района.

Гочева коментира, че подобни действия са били символ на един друг период от българската история. „Той беше опериран, към него са подходили особено жестоко, нападнат е с железни прътове, кракът му е счупен с огромен нож, а лицето е обезобразено. Те са искали или той да умре, или просто да запечатат това посегателство“, допълни тя.

„Най-вероятната причина за нападението е работата на Слави Ангелов. Това е основната версия, по която работим. Към момента с информацията, с която разполагаме - нищо не му е взето, даже не е говорено с него, доколкото знам“, посочи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Издателят на  „24 часа“ разказа, че материалите и коментарите на Ангелов са били едни от най-четените в медийната група.