Лидерът на "Воля" и заместник-председател на парламента Веселин Марешки, поиска оставката на вицепремиера Каракачанов, заради случая „Войводиново". 

Заради ситуацията във Войводиново Веселин Марешки иска оставката на силовия вицепремиер.

„Той казва че няма да допусне нито един военен да бъде пребит а той вече е пребит и не си е свършил работата”, обясни Марешки.

Лидерат на „Воля” обяви, че ромската общност в селото била с протекции от ВМРО.

„Заселени са там с помощта на местния лидер на ВМРО и тази информация няма как да бъде скрита.Така, че крадецът се опитва да заличи следите, самият факт, че ромите са предупредени да напуснат преди събарянето, означава, че има изтичане на информация.

Лидерът на ВМРО Каракачанов отхвърли обвиненията като обясни, че нямат координатор в селото и общината, нито пък представител в местната власт. Той допълни, че в последните 10 години неговата формация е инициирала събарянето на ромски гета в столицата и страната.

„Тогава въпросното лице, което се е сетило по темата, вероятно се е занимавало с други дейности или си е купувало изборите. В президентските избори с въпросното лице бяхме конкуренти. Вижте в гетата хората за кого са гласували – за мен или за него. Не може с лъжи и охулване да станеш голям политик”, коментира Красимир Каракачанов.

Инициативите на ВМРО за събаряне на гета в Захарна фабрика, Орландовци и Гърмен обаче били спирани от евродепутати, обясни вицепрмиерът.