ВМРО се регистрира за предстоящите местни избори през октомври в Централната избирателна комисия. Представители на партията внесоха 6090 подписа, с които заявиха своето участие в предстоящия вот, съобщава БГНЕС.

Снимка: Ладислав Цветков

„Нашите цели са кмет на София и мнозинството от кметове, които сме издигнали, да станат такива. Очакваме областни кметове и добро представяне на ВМРО. Имаме издигнати самостоятелни кандидати във Варна, Добрич, Русе, Разград, Плевен, Враца,Сандански, Ловеч, Шумен, Ямбол, Пловдив, Стара Загора, Благоевград и др. градове и по-малки населени места“, посочи заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки.

Той обяви, че другата седмица ще обявят своя кандидат за кмет на София и ще представят своята листа за общински съветници и номинации за районни кметове.

Снимка: Ладислав Цветков

„Кампанията, която наблюдаваме в момента, не отговаря на реалните проблеми на софиянци. София не е само жълтите павета, София е и „Люлин“, София е и „Младост“, София е и „Дружба“. Не е само въпросът за метрото, а и за градския транспорт, който трябва да бъде обновен. Много се говори за мръсния въздух, но никой не довършва изречението и не казва, че най-мръсните райони са тези, в които има ромските махали, където се горят боклуци“, заяви Джамбазки. 

Попитани дали ще търсят подкрепа от НФСБ и „Атака”, евродепутатът отговори, че в битката за Пловдив работят с НФСБ.

„В близо 30% от общините ще работим с НФСБ под различни форми – дали с подкрепа, дали със широка коалиция“, посочи Юлиян Ангелов.