Сватбен фотограф дари хонорара си за лечението на болно дете. От 8 години 44-годишният Пенчо Чуков от Дряново се занимава със сватбена фотография.

Преди две години, хора с големи сърца помогнали за възстановяването на изгорелия покрив на кооперацията, в която той живее.

Пенчо решил да продължи веригата на доброто.

„За да получиш в тоя живот трябва със сигурност да се научиш да даваш”, казва той.

Самият той, баща на три деца, се трогнал от историята на 11-годишно момче с онкозаболяване.

„Като чухме паричките, които са необходими за лечението... Това са 105 хиляди евро, това е равносилно на смъртна присъда”, коментира Пенчо Чуков.

Хонорара си от 1100 лева Пенчо дарява на Златомир от Гълъбово. Преди 3 години на момчето е поставена диагнозата Сарком на Юинг – вид рак на костите.

„Детето е с две химиотерапии, предстои трета, след която ще ходим на консултация в Истанбул и ако кажат, че детето трябва да се оперира, ще го оперират”, разказа бащата на Златомир Милен Линков.

Турските лекари дават надежда за пълно излекуване. Сумата на терапията обаче е непосилна за семейството, а времето напредва. Заради състоянието си Злати периодично влиза в болница. 

„Мечтата на Златомир е да стане боксьор. Почти всеки път ме пита, като отида при него - дали ще може да стане боксьор, и аз му обещах, че ще стане боксьор”, каза баща му.

Съучениците на Злати също искат да помогнат. Организирали са Световно първенство по доброта – инициативи, с които събират пари.

„Златко е най-лъчезарният и усмихнатият ми приятел и моля, който може да помага, за да се върне при нас”, призова съученикът на Златомир Виктор.

„Преди няколко дни дойдоха няколко деца и ми казаха: Госпожо, ние всяка вечер правим представление в полза на Злати, и са събрали 50 лева и ги донесоха”, разказа Нели Кючукова, директор на СУ „Васил Левски”.

Семейството е кандидатствало пред Фонда за лечение на деца и на заседание вчера е одобрено Дофинансиране на ортопедична операция в чужбина. Последващата терапия обаче ще се извършва у нас.

Желаещите да помогнат на Златомир Миленов могат да го направят като дарят средства:

DMS ZLATOMIR на номер 17777, (за абонати на Виваком, Теленор и А1 )

Дарителска сметка на Златомир:

Име: Златомир Миленов Линков
IBAN: BG18 UNCR 
7000 1523 2838 66
Сметка: 
7000 1523 2838 66
Банка: УниКредит Булбанк – UNCRBGSF