Кола се вряза в камион от опашката на магистрала "Марица" преди ГКПП "Капитан Андреево" и предизвика верижна катастрофа.

Петима са пострадали при произшествието. Настанени са в болница без опасност за живота.

Причината за инцидента е гъстата мъгла в района. Инцидентът е станал на 101-ия километър в платното в посока границата с Турция около 10,30 ч.

Кола с кърджалийска регистрация, в която са пътували мъж, две жени и две деца, се е ударила в ремаркето на тир. Втора катастрофа е станала в момент, в който на място е пристигнал полицейски патрул, за да регулира движението. Друга лека кола не е успяла да спре и се е ударила в тир от опашката. Шофьорът не е пострадал.

Снимка: btvnovinite.bg

Магистралата временно се затваря за движение след пътния възел на Свиленград в посока Турция. Леките автомобили се пропускат по стария път за граничния пункт.

Снимка: btvnovinite.bg

С цел да се избегне усложняване на обстановката пътуващите в тази посока по АМ "Тракия" товарни автомобили се отбиват още при Пловдив и Стара Загора. Мярката ще остане до разчистване на пътното платно на мястото на инцидента.

Всички пострадали при катастрофата на магистралата са прегледани в болницата в Свиленград. Състоянието им е стабилно. 

Най-тежко е пострадала жената, която е пътувала на предната седалка на колата. Има фрактура на главата. Направен й е скенер и по нейно желание е освободена и транспортирана с личен автомобил за лечение в болницата в Кърджали. Другите пострадали – мъж, още една жена и две деца, също са получили лекарска помощ. Не е имало необходимост от приемането им в болница.

Шофьорът на колата разказа, че мъглата е била  изключително гъста. Движел се е с около 60 км/ч, но тирът е бил спрял на пътя и в последния момент го е видял.