Трети ден въпроси без отговор около смъртта на Ангел Христов, популярен като един от "Братя Галеви". Остава неясно кога и как, въпреки че е издирван от Интерпол, той се е озовал в България.

Противоречиви са и версиите къде точно е починал и как са издадени документите за смъртта му.

Опитът за тайно и бързо погребение бе осуетен и започна разследване. Според служителката, издала смъртния акт на Ангел Христов, съобщението е било издадено от частната болница "Свети Иван Рилски" в Дупница.

От лечебното заведение за момента отричат, но самото съобщение вече е предадено на разследващите органи, така че, предстои да се изясни достоверността на изнесените твърдения.

Около смъртта на Ангел Христов-Геле има много въпроси, част от които касаят документите на база, на които е издаден смъртният акт - лична карта и съобщение за смърт.

„Картата беше изтекла, но всъщност, това мен не ме касае, че е изтекла. Мисля, че беше 2018 г. Съобщението беше от болница "Свети Иван Рилски-2003", и че смъртта е настъпила в лечебното заведение“, каза старшият специалист в ЕСГРАОН-Дупница Галина Паучева.

Управителят на болницата д-р Ени Лефтеров обаче, не пожела да отговори лично на въпроса, в неговата болница ли е констатирана смъртта на издирваното от Интерпол лице.

Служителка на частна болница "Свети Иван Рилски" заяви, че смъртта на г-н Христов не е установена в лечебното заведение.

Служителката издала смъртния акт е категорична, че това е лечебното заведение, чийто печат е стоял под съобщението за смърт, което се наложи първоначално да върне заради грешка в данните.

„Имаше объркване, беше сбъркано името на лицето и аз върнах съобщението, да си поправят данните в съобщението в болницата. Имената на починалото лице бяха объркани. В болницата бяха объркали, че пишеше Ангел Христов Ангелов, той се казва Ангел Христов Христов“, заяви Галина Паучева.

Остават въпросите от колко време Ангел Христов е в страната и съответно в болницата, кога е постъпил и лекуван ли е там. Най-важният обаче си остава, защо не са уведомени органите на реда, че издирваното лице се  намира в болничното заведение.