Почина Ангел Христов-Геле от братя Галеви. Той се издирваше с червена бюлетина на Интерпол.

По официална информация от МВР са разпоредени две проверки. Едната е за това как Ангел Христов е влязъл в страната и проверка в полицията в Кюстендил дали няма нарушение във връзка с това, че не са разбрали, че е там.

За bTV от МВР казаха, че разследват как издирваният от Интерпол в продължение на 11 години е успял да премине границата, без да бъде арестуван.

Той заедно с Пламен Галев напуснаха страната през 2012 г. преди години, след като бяха осъдени за организирана престъпна група за рекет и изнудване. Оттогава се издирват с червена бюлетина от Интерпол.

От свои източници bTV научи, че няма регистрирани влизания в страната с документи на Ангел Христов.

Ангел Христов-Геле се прибрал тайно в България и издъхнал в дома си в дупнишкото село Ресилово. Още не е ясно как Ангел Христов е успял да се върне у нас, без да бъде забелязан от МВР.

По информация на bTV погребението, която трябваше да бъде в Дупница в Църква "Свети Георги Победоносец", се отлага. Тялото на Ангел Христов е транспортирано за аутопсия.

По-рано днес около църквата служители от чистотата, които косяха тревата и почистваха. 

Снимка: Христиания Червенкова

Пред bTV отецът също заяви, че ще има опело. Патронните икони на църквите, които са от златна мозайка, включително и на храм “Свети Георги”, са дарение от братя Галеви, каза архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Пред дома на Ангел Христов в село Ресилово има кола на жандарлерията.

Снимка: Христиания Червенкова

Снимка: Христиания Червенкова

Братя Галеви нямат роднинска връзка. Те са бивши барети и имат общи фирми с Христофорос Аманатидис-Таки, който е бивш съдружник на убития скоро в ЮАР Красимир Каменов-Къро.