Министърът на вътрешните работи Валентин Радев критикува работата на пътните полицаи от Харманли, работили по катастрофата с бащата на президента. За инцидента се разбра дни по-късно, след изтичане на записи от охранителни камери в интернет. Ударът става кръгово кръстовище в Харманли, а според Стефан Тодоров Георги Радев е отнел предимството му и го е ударил.

Тази сутрин пред bTV вътрешният министър обяви, че при изясняване на инцидента с участието Георги Радев е действано некомпетентно. Според него е наказан невиновният.

„Подменени са нещата, неграмотно или некомпетентно е подходено. Ще видя проверката каква е” заяви Валентин Радев.

Случаят се проверява от две дирекции на МВР и прокуратура.

Младшият автоконтрольор, съставил акта, също е обект на проверка от хасковската дирекция. Той не е отстранен от работа, но от полицията отказват интервю с него.

Присъствието на бившия кмет и лидер на БСП в Харманли на мястото, според министър Радев, също буди въпроси:

„Има там политическо лице, което отива на мястото на катастрофата. Това изясняваме сега, той повлиял ли е. Със сигурност стои там, разговаря с тях, най-малкото те са притеснени от това”, коментира министърът.

Местният лидер на социалистите отрича да е повлиял на разследването.

"Какъв фактор съм аз, за да оказвам въздействие на полицията. Просто от чисто човешка  гледна точка, спрях, видях бай Георги и се интересувах, и леля Станка, разбира се, се интересувах от тяхното състояние. Аз също мога да задам въпроса защо някои ме упрекват за някакъв политически натиск. Този запис как е попаднал в медиите 9 дни след случката? Общината ли го е дала, полицията ли го е дала? Би трябвало прокуратурата и това да разследва, в края на краищата, как са защитени моите права”, заяви Михаил Лисков, председател на Общинския съвет на БСП в Харманли.