Прокуратурата проверява пътния инцидент с участието на бащата на президента Румен Радев. За него се разбра от видеозапис в Интернет. Ударът става кръгово кръстовище в Харманли преди 9 дни. Според Стефан Тодоров Георги Радев е отнел предимството му и го е ударил.

„Видях, че колата идва, но си помислих, че ще спре, защото там знак има - триъгълник за спиране . Докато ляво- дясно и айде стана удара”, спомня си пострадалия при пътния инцидент.

За инцидента полицията мълчи до днес, когато в интернет изтича клип от охранителна камера на кръстовището, на който се вижда, че на катастрофата изненадващо се появява бившият кмет на Харманли и местен лидер на БСП Михаил Лисков. Той твърди, че случайно е минавал от там.

Снимка: btvnovinite.bg

Огледът на произшествието от полицията продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол за извършено ПТП пише, че на кръговото кръстовищя в Харманли  водачът на инвалидната триколка променя движението си внезапно и удря странично лекия автомобил на Георги Радев.

„Преди да подпиша аз помолих, тоя сержант, да ми го прочете. Той ми го прочете набързо, набързо и от това, което ми каза няма нищо вярно. Всичко е така направено, че аз съм виновен”, заяви Стефан Тодоров. След удара Тодоров е с множество синини по тялото, но не смята да си търси правата по съдебен път.

Сотир Цацаров изпраща прокурор на място, които да провери случилото се в две посоки - дали  наложената санкция е съразмерна с нараняванията на  пострадалия, и дали  служителите на МВР са действали адекватно, като не са уведомили прокуратурата.


„Няма такъв аналог в страната при настъпило ПТП да не се е намесила прокуратурата и да не е взела решение какво се случва”, каза говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров.

От пресслужбата на президента заявиха за БТВ, че нито потвърждават, нито отричат за инцидента, но бяха категорични, че твърденията, че Румен Радев е оказвал натиск да се потули случая - са спекулации. На Шипка държавният глава отказа коментар:

Пресцентърът на МВР отказа интервю с шефа на полицията в Харманли. По случая е образувана вътрешна проверка.