Полицията в Харманли е написала акт за административно нарушение на човека в инвалидната триколка за пътното произшествие, в което е участвал бащата на президента Георги Радев. Това заяви за бТВ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и допълни, че в документа е отбелязано името на Радев.

 

По думите ѝ случаят е прецедент, защото прокуратурата не е била уведомена, а научава седмица по-късно за инцидента от медиите.

Снимка: btvnovinite.bg

Арнаудова допълни, че главният прокурор Сотир Цацаров е изпраща прокурор на място, които да провери случилото се в две посоки. Първо дали е налице престъпление по транспорта, за да се установи дали пострадалото лице е със средна или тежка телесна повреда. За целта ще бъде извършен преглед от лекар.

Снимка: btvnovinite.bg

Има информация, че пострадалият е бил настанен в болница в Харманли. Правени са рентгенови снимки, а прокуратурата ще изземе медицинската документация.

Снимка: btvnovinite.bg

Прокуратурата ще провери и дали служителите от МВР са извършили престъпление по служба. Заради твърдения, че е възможно те да не са изпълнили стриктно и отговорно служебните си задължения.

Междувременно стана ясно, че и министърът на вътрешните работи Валентин Радев е разпоредил проверка в РУ-Харманли. Екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Дирекция "Инспекторат" на МВР ще разпитат служителите, които са били на местопроизшествието, както и пострадалият при инцидента, иззети са записи от видеокамери и друг доказателствен материал.