На 24 май празнуват и абитуриентите. Напрежението около матурите вече е отминало, така че от сутринта Кирил се подготвя за големия си ден – последният му ден като ученик. 

„Не съм много щастлив, че за последен път празнувам - аз обичах да ходя на училище, особено последните години. Най-хубавото нещо е средата - приятелите, които създаваме за цял живот и хубавите моменти с тях“, обяснява Кирил.

Абитуриентът вече има план -  иска да е пилот. Родителите му се гордеят с това, че синът им е готов да поеме по новия си път.

„Радвам се не толкова, че е завършил, а че влиза в света на големите. Да следва мечите си, но да бъде автентичен. Може да слуша родителите си, но да слуша повече сърцето си“, отбелязва и неговата майка Марина Иванова.

„Пожелавам на всички да не оскверняват 24 май“, допълва Кирил.

Така, в очакване на празника, но и с малко тъга, Кирил и съучениците му днес прекрачиха училищния праг за последно.

„Чувствам се много добре. Очаквам да си изкараме много хубаво. Пожелавам на всички да си изкарат безопасно и щастливо тази вечер“, заявява още Кирил.   

Завършването си отпразнуваха абитуриентите от цялата страна.

„Определено чувствата са смесени. Доста се вълнуваме. Ще има смях, ще има и сълзи. Аз лично ще празнувам с голяма благодарност към всички учители и ученици, които направиха училището не просто сграда, а дом“, категорична е Виктория Маринова от Стара Загора.

Абитуриентските балове ще продължат до 23 юни.