В навечерието на студентския празник някои курорти вече са пълни. Традиционно за декември   мнозина избират Банско, където отдавна местата са резервирани.

Механите и нощните заведения са в очакване да посрещнат студентите. Някои дойдоха още следобед, но по-голямата част се очакват утре. 

Студентите са готови да празнуват, а заведенията са подготвени със специални музикални програми за три поредни вечери - от днес до събота. 

„Всичко ще бъде записано, достоверно, с телефони. Сигурна, че след това много ще се забавляваме на снимките и видеата, които ще имаме. Два месеца преди да дойдем, започнаха драмите - с какво ще бъда облечена, трябва да си поръчам обувки“, споделя Ели.

„Най-важното за доброто настроение и прекарване на самия празник е бялото вино и компанията“, смята Ралица.


Студентите минават през пункт, на който раздават пропуски за нощните клубове. Специалните гривни им осигуряват безплатен вход и отстъпка в определени заведения.

Хотелиери, ресторантьори и нощни клубове са готови да посрещнат гостите си тази вечер за купона, който традиционно ще продължи поне три дни. Освен български студенти, се очакват и такива от съседни страни като Гърция и Северна Македония.