Нов сигнал за нелегални боеве с кучета. Кървавите турнири се организират в полите на Рила, а залозите стигат до петцифрени суми, според източници на bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

Видеозаписът, с който разполагаме, е от истински нелегален бой с кучета. Специално организиран в горите край Ихтиман. С подбрана и проверена публика. С високи залози - и за животните, и за собствениците. Живот или смърт за кучето. Печалба или загуба за стопанина. Има и бонус за отбраната публика - още една доза адреналин след кървавите турнири.

„Аз лично виждам поне две престъпления в този клип и най-вероятно редица други закононарушения. От една страна – животните са с копирани, или с изрязани, уши и опашка, което е забранено от нашето законодателство и се счита за трайно увреждане на животните. Т. е. попада под ударите на НК. Но това е по-малкият проблем. По- големият проблем е, че става въпрос за организиране на боеве с животни, което се наказва от НК и наказанието може да е до 5 години при определени случаи“, казва експертът Явор Гечев.

А залозите на боевете са с размери от 1 до 20 000 хиляди лева, в конкретния случай, по информация на bTV – 10 000.

Още за организаторите и за схемата с нелегалните боеве гледайте тази вечер в bTV Репортерите след централните новини.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!