Тренировъчен лагер за питбули убийци беше разкрит в центъра на Перник на терен на държавната железница. Двама мъже бяха задържани за 24 часа. Те се разследват за това дали са давали бездомни кучета на бойни животни.

Мястото се намира в непосредствена близост до Централната гара. От полицията в Перник заявиха, че по случая се работи и се събират доказателства.

След като беше пуснат, единия от тях се срещна с екипа ни. Той подчерта, че животните са се сбили, но не се отглеждат за бой. По думите му кучетата са се сбили случайно, а не нарочно.

Снимка: btvnovinite.bg

Аделина Александрова два пъти е откривала разкъсани кучета в чували на тротоара пред същия двор, точно до градската жп гара. „Кучето този път беше мъжко със същите рани. Друго убито куче - пак на същото място...“, разказва Аделина.

Пристига полиция. Намерените на място кучета са три, в тежко състояние и са закарани спешно във ветеринарна клиника. Ветеринарният лекар д-р Йордан Йорданов обясни, че животните са ползвани за боеве, съдейки по клиничните признаци и белезите по тях.

След като е обработен в клиниката, кафявият питбул беше докаран в общинския приют за кучета.