Тренировъчен лагер за питбули убийци е открит в Перник. Питбул с кървяща муцуна е намерен в добре прикрит двор в самия център на града.

За да бъдат настървявани за истинските боеве, тези кучета трябва да бъдат тренирани да убиват. Жертвите им са както безпризорни четириноги, така и животни, за които е преценено, че вече не са годни за боеве.

Аделина Александрова два пъти е откривала разкъсани кучета в чували на тротоара пред същия двор, точно до градската жп гара. „Кучето този път беше мъжко със същите рани. Друго убито куче - пак на същото място...“, разказва Аделина.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди два дни нейна приятелка чула куче зад храстите и така открила базатa за питбули. „Отворила е храстите, видяла е ужаса, който се случва. Кучето безпородно, с дълга козина, е умирало в този момент вързано за дървото. Върху него тя е видяла кафяв питбул“, разказва Аделина.

Тя отива на мястото. В двора вижда още едно куче, кръстоска с питбул. Със счупен крак и рани по цялото тяло. „В този момент забелязах, че за самата ограда е вързан синджир и този синджир тогава аз го хванах и го издърпах с ръце. И така издърпах кучето - много наранено, много слабо, питбул, кафяв, но изобщо не е същият от видеото“, разказва жената.

Снимка: btvnovinite.bg

Според нея, ако едно куче не може да се бие и да печели пари, то става подходящ спаринг партньор за следващи шампиони. И върху него се правят тренировки. Жените се обаждат в полицията. Намерените на място кучета са три, в тежко състояние и са закарани спешно във ветеринарна клиника.

„Рядко се случва да работим с кучета, които са участвали в такива биткаджийски истории“, отбелязва д-р Йордан Йорданов – ветеринарен лекар. Според него кучето е ползвано за боеве, защото раните са сериозни.

След като е обработен в клиниката, кафявият питбул беше докаран в общинския приют за кучета. „Ние ще продължим лечението му, няма да позволим да преживява това, което е преживявал до сега, а каква ще е съдбата му, ще се произнесат институциите“, казват от приюта.

Снимка: btvnovinite.bg

На място е открито още едно куче. Една от хипотезите е, че ролята му е била на жертва и е било въпрос на време да бъде дадено на питбулите. Аделина Александрова е убедена, че кафявият питбул, отнет от полицията, не е същият, заснет да умъртвява куче.

От полицията в Перник заявиха, че по случая се работи, събират се доказателства, като една от хипотезите е, че стопаните на терена са отглеждали кучета за боеве. Двама мъже са задържани за 24 часа.

Снимка: btvnovinite.bg

Мястото, където са открити кучетата, е собственост на БДЖ.

„Доколкото знам, собствениците на животните са служители на БДЖ“, посочи и Явор Гечев от „Четири лапи“. Той обясни, че са изведени две животни, но първоначално са били четири, според очевидци. По думите му кучетата са били в тежко състояние, я полицията се е намесила бързо и адекватно. За подобни деяния наказанията са сериозни – до три години затвор със сериозна глоба.