Изкуственият интелект – в момента той е на една ръка разстояние за всеки един от нас. Може да пише сценарии, есета, а според някои изследователи вече мисли вместо хората.

В доста държави много от рекламните агенции го използват в ежедневната си работа.

„Едната причина е бързина, другата е дефицит на хора. За съжаление качествено образованите хора намаляха и ние сме затруднени в избора си, а трябва да свършим работата си. Това улеснява един знаещ човек“, казва Мартин Димитров.

Изследванията показват, че изкуственият интелект е равностоен на човек, който е прочел 17 000 книги в живота си. Нещо, което нито един от нас няма време да направи.

Според експерта по информационна сигурност Любомир Тулев той е гъвкав и успява да отдели полезното в получената информация.

Година след навлизането  на изкуственият интелект в различни сфери на човешкия живот и почти 100-процентовата автоматизация на жилищата ни, все повече хора се замислят докъде ще стигнем и за кого ще бъдат ограниченията – за него или за нас? 

Гледайте тази вечер в bTV Репортерите филма на Канна Рачева „Изкуствен интелект: Между възможности и предизвикателства”!