Има задържан за големия пожар на „Купола“ в Благоевград. След 8-часово издирване на граничен пункт „Калотина“ е арестуван 43-годишен мъж от Дупница, заподозрян за умишлен палеж.

Междувременно собствениците на търговски обекти продължават да разчистват и да изчисляват щетите.

Магазинът за захарни изделия на Иванка Благоева също се намира в опожарената сграда. Щети има, а застраховка не.

„Наводнение с падане на тавана, от плочите тече вода и има похабена стока. Стоката може би е по-малко похабена от самия таван“, сподели тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Стоката се изнася. Предстои ремонт. Ремонт ще правят и от банковия офис. Там щетите са най-големи. Едно от помещенията им е точно под изгорелия купол.

„Ние сме застраховани, ще дойде комисия ще види, сградата е изгоряла. Няма никакви проблеми с гражданския трезор, няма притеснения за парите там. От утре ще работи вторият клон на банката, който се намира на бул. „Кирил и Методий“, обясни Йордан Миленков, регионален мениджър на банковия офис.

Снимка: btvnovinite.bg

От общината обещаха помощ на пострадалите търговци.

„Това е еднократната финансова помощ. Другото, което можем да направим, е да направим искане до МС за отпускане на помощи за извършване на ремонти“, каза Илко Стоянов, кмет на Благоевград.

Снимка: btvnovinite.bg

След преглед на камерите в района, прокуратурата в Благоевград вече работи по версията умишлен палеж.

„Лице от Дупница след скандал в заведението отива и взима бутилка с бензин, запалва я в таблото, след което бяга с личния си автомобил“, съобщи Борислав Ковачки, административен ръководител на Районна прокуратура – Благоевград.

Мъжът е задържан на границата със Сърбия в опит да напусне страната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!