Отново висок брой новозаразени с COVID-19. 95 % от починалите през изминалото денонощие са неваксинирани. Заради недостиг на легла в Бяла вече лекуват пациенти във фургони.

Ирена Николова е от поповското село Водица. Малко след като постъпва в болница, разбира, че трите ѝдеца у дома също не се чувстват добре. На място веднага е изпратен мобилен екип от медици.

„Дойдох с положителен тест, със симптоми, приеха ме, оттам децата ми и бабите, които ми помагат за отглеждането, вдигнаха температури“, разказа тя.

Почти 2-годишните тризнаци и двете баби са закарани в болница в Русе, защото в Бяла няма отделение за толкова малки деца.

Персоналът в болницата в Бяла е на предела. Обслужва заразени с коронавирус, настанени във фургони.

„Нашето отделение е с 31 легла и последните 20-25 дни всеки ден са пълни всичките. Помещенията, които бяхме предвидили да бъдат за изолатори за изкачване на резултатите, в момента вече директно се използват за лечение на пациенти с COVID-19“, обясни Димитър Димитров, прокурист на МБАЛ-Баня.

От лечебното заведение обясниха, че няма разлика в лечението на пациентите във фургоните. Само за последното денонощие в лечебни заведения са постъпили 639 души като 88% от тях са неваксинирани. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!