Остава ограничението в движението за всички превозни средства в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Добрич и Шумен. Това съобщиха от АПИ във връзка с актуалната пътна обстановка в страната.

Пътните настилки са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени. Температурите са в интервала от - 20 до - 4 С°. Вятър духа в цялата страна. Сняг вали почти навсякъде.

Възстановено е движението на автомобили до 12 т по АМ "Тракия" от Бургас до пътен възел "Зимница" (в района на Ямбол) само в посока София. Шофьорите да се движат задължително със скорост до 80 км/ч, поради намалена видимост и снегонавявания.

Движението на тежкотоварни превозни средства по АМ „Хемус“ на територията на Област София се осъществява в двете посоки за пътуващите в посока от и за Видин.

Възстановено е движението в посока Варна на магистрала "Хемус в участъка Шумен - Слънчево. Движещите се в посока Варна след Слънчево продължават по път I-2 Шумен – Варна.

Остава напълно ограничено движението по АМ "Хемус" в посока Шумен.

Път I-2 Варна - Шумен е отворен за движение от Варна до Неофит Рилски, след което в посока Шумен е затворен.

Отворени за движение са магистралите „Струма”, „Марица”, „Черно море”, „Люлин”.

Затворени за движение за всички превозни средства са проходите - „Върбишки”,  „Златишки”, „Троянски”, „Дюлински”.

„Обзорски” е затворен за МПС над 12 т; „Ришки” - забранено е движението на МПС над 3,5 т; „Айтоски” - затворен за МПС над 12 т; „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т; „Петрохан” - затворен за МПС над 12 т; „Твърдишки” - затворен за всички МПС; „Пампорово” - забранено е движението на МПС над 3,5 т; „Рожен” - затворен за МПС над 12 т; „Превала” - затворен за МПС над 12 т; „Печинско” - затворен за МПС над 12 т; „Котленски” – затворен за всички МПС; „Републиката” - МПС над 12 т задължително с вериги; „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Възстановено е движението в двете ленти по път I-5 Русе - Бяла в района на с. Иваново.

Отпада ограничението за движение на товарни автомобили по път II-84 Велинград - Юндола – Якоруда.

Ограничено е движението по път III-8006 Садово - Асеновград, поради снегонавявания.