Среща на партньорите в управляващата коалиция в Министерския съвет. След завръщането си от чужбина се очаква премиерът Бойко Борисов да коментира скандалите в коалицията на Патриотите от последните дни.

Сред първите пристигнали на срещата е лидерът на „Атака” Волен Сидеров. На влизане в сградата на Министерския съвет той показа, че носи стари издания с публикации за Валери Симеонов - „за архива на Бойко Борисов”.

„Отивам да занеса на господин Борисов за неговия архив - как Валери Симеонов  е предлагал да се оттегли от политиката като Доган и смята, че хората искат стабилност без Бойко Борисов. Това е от 2016 - 2017 г.”, заяви Сидеров. 

Самият Валери Симеонов пък влезе през задния вход.

Днес Патриотите трябва да решат дали да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още докато беше в Обединените арабски емирства премиерът Бойко Борисов заяви, че няма право – технически и формално – да поиска оставката му. Това трябвало да решат първо в малката коалиция на управлението.

Вчера вицепремиерът и лидер на ВМРО  Красимир Каракачанов заяви, че оставката на Симеонов би означавало да падне правителството.

Изказването си Каракачанов направи след края на коалиционния съвет на „Обединени патриоти”, на който обаче не отиде лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той обясни мотивите си в социалните мрежи.