Върховният административен съд (ВАС) тепърва трябва да се произнесе и по жалбата на Uber срещу решението на КЗК, коментираха от компанията в отговор на вчерашното решение на ВАС.

Вчера съдът потвърди незабавното изпълнение на решението на Комисията за защита на конкуренцията, т.е. постанови Uber да спре да предоставя услугата си UberX в България, която според КЗК и ВАС се явява нелоялна конкуренция на таксиметровия превоз.

От компанията съобщиха още, че са в процес на разглеждане на вчерашното съдебно решение.

Позовавайки се на проучване на проучване на асоциация „Активни потребители“ от Uber посочват, че споделеното пътуване е по-добра алтернатива – и по цена, и по качество – на таксиметровия превоз.

"Наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, дори и да създава затруднения на съществуващите конюктурни интереси. По-големият избор винаги води до по-добро качество и по-ниски цени на услугите", пишат от компанията в своята позиция, изпратена до медиите.

Според Uber решението на КЗК, което вчера съдът потвърди, нарушава европейското законодателство и заради това компанията е изпратила сигнал до Европейската комисия.