„Зам.-директорът на „Национална полиция“ Атанас Илков е изпратил писмо до издателство „Нова звезда“, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев“, написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в нова публикация в социалните мрежи.

По думите му интересът към книгата на Илиев е именно защото той бил предложен за министър на вътрешните работи от ИТН.

Казусът с книгата на Петър Илиев се разрази малко след номинацията му за министър. Той беше обвинен, че е плагиатствал част от информацията в книгата, което предизвика проверка в Софийския университет. През последните дни в общественото пространство се появи информация, че спорното издание е редактирано със задна дата и от него липсват страници.

Трифонов съзря опит да мръсна игра.

„Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен“, посочва Трифонов.

„Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая – от съдбата на един преподавател по конституционно право“, казва още той.

„Добре. Разбрах посланието. А сега моето: Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред“, посочи още лидерът на ИТН.