Петте кучета, които нахапаха до смърт мъж във Владо Тричков, са подложени на постоянни изследвания. По този начин разследващите ще установят причините за проявената от тях агресия.

11-годишната Корина е едно от първите кучета на Йордан Карагьозов, който ги е развъждал във Владо Тричков. В клиниката тя показва най-спокойно поведение от 5-те кучета.

„Това куче доста време го наблюдавам и не проявява агресия. Добронамерено е кучето. Но предполагам, че има водач на глутницата, която са създали, и оттам се получава целият проблем. Кучетата са настанени в различни изолатори, тук във Ветеринарната клиника във Връбница”, обясни Божидар Балтов - треньор на кучета.

Според него те трябва да бъдат евтаназирани незабавно.

„По-добре ужасен край, отколкото да се повтарят тия неща, а те ще се повторят при неправилно гледане и пак ще нахапят човек”, смята Божидар.

Негови колеги обаче са на противоположното мнение. „Досега не съм видял куче, чиито проблеми не могат да бъдат туширани.”, коментира пред камерата на bTV Димитър Трифонов, специалист по поведения на кучета.

Преди година питбул в Мокрище нахапа до смърт 3-годишно дете. След инцидента кучето беше осиновено от Нина Стоянова и не е проявявало агресия.

Съдбата на кучетата от Владо Тричков ще бъде решена, след като приключи разследването.