Христо Иванов е цар на говореното на неистини, защото в миналия парламент той, БСП и „Изправи се, ние идваме“ отказаха да подкрепят и да участват в правителство.

Така председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов отговори на обвиненията на Христо Иванов, че Слави Трифонов чупи преговорите за пореден път.

"Аз го разбирам, след като днес се видя какво говори Христо Иванов, когато е искрен, когато казва това, което мисли и казва как постъпват. В момента човекът просто замазва. Целият контекст днес излезе в ефир, като вътре в контекста каза нещата, които каза и които са отвратителни. Така изглежда българското политическо блато", допълни Тошко Йорданов.

„Ние със сигурност отиваме на избори, не знам те на какво мислят да ходят, но тези преговори приключиха, защото в такава гнусна, неморална, задкулисна, долна игра, в която две партии се наговарят срещу трета, поставят се условия дори кой да е председател на парламентарна група. Това е абсолютно малоумно, все едно аз да кажа кой да е начело на ДБ, това не е моя работа, аз нямам право да казвам такова нещо“, добави Тошко Йорданов.

„Хубавото е, че всичко става пред очите на хората. Те не се неспособни да вземат решение, въпреки че голяма част от политиците разсъждават по този начин“, каза още той.

"Забелязвате ли колко е жалко, имаме в момента кабинет в оставка, който може би ще стане най-дълго управляващият кабинет в оставка. Когато това правителство получи вот на недоверие, то 5 или 6 дни се подмотква, за първи път в българската история, без да отиде да си подаде оставките и ги пратиха по куриер на президента. Това са хора, които трябва да ги изчегърташ със шпатула от кабинетите им. Жалко, никаква разлика между тях и Бойко Борисов", допълни Тошко Йорданов.