"Има такъв народ" напускат преговорите за съставяне на кабинет. Това каза в специално изявление Слави Трифонов.

"Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори", заяви Трифонов, след като днес изтече запис от заседание на ПГ на "Демократична България" в Народното събрание. 

„Не се страхуваме от избори и от това какво ще се случи на избори, защото там не решават социолозите, а решава суверенът“, заяви Трифонов.

Днес Христо Иванов и парламентарната група на ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят в сградата на Народното събрание и лицемерието им лъсна пред всички, каза Слави Трифонов. 

Той допълни, че се е видяло „истинското лице на задкулисието и лъжата“.

"Всичко е измама, само симулация. Важното е аз да съм мафия, ИТН да са мафия. Те от ДБ или от „Продължаваме промяната“ да са 100-процентово бели и да оправдаят некадърността си с нас. И сега, след всички тези откровения какъв е смисълът от тези преговори за правителство. Никакъв. Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм оправданието за некадърността на едни аматьори? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително. Отвращавате ме! Нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате, вие рушите", коментира Слави Трифонов. 

Оказа се, че неадекватността и неспособността да се управлява, не може да бъде прикривана с добре облечени думи и лъжи, и внушения. Зад добре облечени думи можеш да продаваш добре пробиотици, но не и да управляваш държава, допълни председателят на ИТН.