„Скандален запис от заседание на парламентарната група на „Демократична България“ е поредното доказателство, че преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат са абсолютен фарс. ДБ обсъждат как да спечелят време до 15 август, за да овладеят КЕВР и “бухалката” КПКОНПИ“.

Това написа в профила си във „Фейсбук“ лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод изтекля запис от закрита среща на депутати от ДБ, на която съпредседателят на ДБ Христо Иванов дава оценката си за процеса по преговори за съставяне на кабинет.

„Изтеклият разговор потвърждава казаното в декларацията на ДПС, че изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНТИ е осигуряване на своеобразна бухалка срещу политическия опонент от страна на управляващите.

Нещо повече - Христо Иванов разкрива, че в "Продължаваме промяната" има две крила - парламентарно и на Лена Бориславова, всяко от които гледа само собствения си интерес.

А най-скандалното е, че преговорите за съставяне на кабинет са лицемерни и проформа, с ясното съзнание, че третият мандат е само технически, както казва Христо Иванов.

А докато залъгват обществото със словесни еквилибристики, че преговарят за спасяването на държавата от тежките кризи, всъщност вече се готвят за избори. Даже са си определили датата – 16 октомври“, написа още Карадайъ.

От ДПС настояват президентът Румен Радев веднага да насрочи предсрочни избори.