Тонът между Корнелия Нинова и президента Румен Радев се изостри още. Лидерът на социалистите обвини държавния глава, че прави опит да възстанови модела на управление на ГЕРБ и ДПС. От президентството запазиха мълчание.

Според лидера на БСП назначаването за неин служебен наследник на човек, който тя е уволнила за злоупотреби във ВМЗ–Сопот, не е случайно.

„Това е демонстрация, опит лично към мен, някакво наказание или унижение. Няма да стане“, заяви Корнелия Нинова.

Тя беше категорична, че има данни за това, че новият служебен министър Никола Стоянов е участвал в схеми за източване на ВМЗ-Сопот чрез фирма на близки до ГЕРБ лица.

„Ето това е днес ключовият въпрос за България. Служебният кабинет и президентът Радев възстановяват модела ГЕРБ-ДПС и шестмесечните ни големи усилия да променим този модел за два дена ще се ликвидират“, допълни лидерът на БСП.

От президентството не коментираха. Мълчание запазиха и от ГЕРБ.

В позиция до bTV служебният министър заяви:

"Като експерт ще работя само с факти и няма да коментирам внушения, които могат да се появят в следващите месеци заради предстоящата предизборна кампания".

Уволнения на хора от БСП още в първия ден и назначаване на кадри на Националния съвет на партията без предварително обсъждане издава отношение на президента и към партията, обясни в „Тази сутрин“ Корнелия Нинова.

„Мъжки комплекс към жената, която го направи президент, но това е в сферата на психологията“, отбеляза Нинова.

„Той създава нови партии, употребява ги. Създаде ПП, употреби ги да свалят Борисов, захвърли ги. Сега се обедини с Борисов и ДПС, за да падне правителството", добави Нинова. 

Утре БСП ще реши дали и как ще накаже тримата членове на Националния съвет, които станаха министри в четвъртото служебно правителство на Радев.