"Аз фирма, каквато г-жа Нинова твърди, нямам. По тази тема ще се видим в съда. За останалите внушения, които направи – също".

Това написа във "Фейсбук" Александър Манолев, бивш зам.-министър на икономиката във втория кабинет на Бойко Борисов.

Повод за поста му станаха твърдения на Корнелия Нинова в предаването "Тази сутрин", където разказа, че след проверка през февруари е установила "връзки, нарушения на законодателството и частни интереси, които източват държавни дружества". Тя намеси и името на Александър Манолев.

"Разбрах, че днес отново името ми е било употребено. Този път от Корнелия Нинова. Говорила за някакви схеми и поръчители. Правила внушения кой кого познава и от къде. Спомних си за този мил семеен спомен", написа Манолев, публикувайки и снимка към поста си. 

Снимка: Фейсбук/Александър Манолв

"За другото – не мисля, че тази снимка е някакъв компромат. Точно обратното. Името ми не може да бъде употребявано, за да се хвърля кал по някого. Работил съм със стотици хора в частния и публичния сектор. С някои сме останали приятели, а с други животът ни е разделил. С много малко хора обаче съм обядвал в бащиния дом. Хора от ГЕРБ и ДПС например не са стъпвали в него (ако отговарям на нейните внушения с кого и как съм свързан)", продължава Манолев.

Той се обърна към Нинова с думите: "Аз в схеми в министерството не съм участвал. Нито сега, нито в миналото. Надявам се един ден това да стане ясно и за Вас. Ако е нужно – и в съдебната зала."

"А от всички министри, които са се сменили през последните години, само с Вас съм имал такъв личен контакт. Желая Ви успех в предизборната кампания въпреки че все повече изглеждате като човек, който е забравил, че и след властта има живот", завършва Манолев.