„Не е вярно, че Корнелия Нинова ме е уволнила. Аз подадох заявление за освобождаване“. Това каза в предаването „Лице в лице“ Даниела Везиева, бивш съветник на също вече бившия икономически министър Корнелия Нинова. По думите ѝ се разделили съвсем нормално.

В предаването "Тази сутрин" Нинова каза, че след проверка през февруари е установила "връзки, нарушения на законодателството и частни интереси, които източват държавни дружества". Тя намеси и името на Александър Манолев в търговията с оръжия.

„Установихме, че директорът на „Кинтекс“ Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношение към тази частна фирма. Двете търговски дружества имат договорка – „Кинтекс“ да представлява ВЗМ в Египет. И двете търговски дружества едновременно се отказват от тази договорка и прехвърлят тази отговорност на частна фирма. Неин собственик е бивш зам.-министър от времето на ГЕРБ – Александър Манолев. Директорът на „Кинтекс“ е бил в частната му фирма, а сегашният министър на икономиката му е бил подчинен в Министерството на икономиката по времето на ГЕРБ", каза Нинова.

По думите ѝ цялото това нещо "се е протектирало" от служебния министър на икономиката по времето на Румен Радев - Даниела Везиева.

"Тя хваща този частен бизнесмен, води го в Египет и от името на държавата казва ето това е този, който ще ни представлява тук“, твърди Корнелия Нинова.

„В края на ноември имаше световно изложение на оръжейния бранш, където участваха всички държави. Аз предвождах делегация и в нея имаше много хора от този бизнес, които си бяха платили и си бяха взели щандове. Александър Манолев беше част от оръжейния бизнес, който имаше щандове в Египет. Той има частен бизнес и работи с него“, обясни Везиева.

„В този бранш работят много хора. Всяко едно такова говорене съкращава работни места и затваря пазари. Ако идеята на политика г-жа Нинова е тази, то се справя прекрасно“, каза още тя.

„Г-жа Нинова не за първи път прави внушения по отношение на мен. Преди известно време беше казала, че аз в края на януари съм подписала договор в качеството си на служебен министър. Няма как това да се случи. тогава реших, че това е някаква грешка“, каза Даниела Везиева.

Тя заяви, че недоумява защо Корнелия Нинова е стартирала по този начин своята кампания. По думите ѝ Нинова през цялото време „е биела бранша“, който има хиляди работни места.