Десетки начупени клони и дървета има във Велико Търново, което сериозно усложнява ситуацията с обилния снеговалеж. Валежите продължават вече 12 часа.

Многобройни са подадените сигнали до дежурния в Община Велико Търново само през нощта. Кметът Даниел Панов свика Общинския кризисен щаб, който ще обходи целия град.

17 снегорина и машини за опесъчаване работят цяла нощ. Главните улици са проходими при зимни условия. Въпреки това градският транспорт не може да достигне до всички части на града заради блокираните от падналите клони и дървета улици.

Екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Гражданска защита“ работят цяла нощ по премахването на падналите дървета, включват се и групи от ОП „Горско стопанство“, ОП „Зелени системи“ и частни фирми.

Работи се и по отстраняване на проблемите с електрозахранването в отделни части на града, както и в 20 населени места в областта. Даниел Панов е разпоредил на всички директори на училищата и детските градини да огледат обстойно дворовете за паднали дървета и да вземат мерки.

Кметът е в постоянна координация с областния управител, Областната дирекция на МВР и пожарната, както и с Областното пътно управление, което отговаря за главните пътища от републиканската мрежа.

Община Велико Търново апелира към гражданите да не излизат с автомобилите си, за да могат екипите да работят по премахване на падналите дървета и почистването на улиците.

Следете ситуацията в нашия онлайн репортаж: