Технологиите на българската компания Coherent Labs са използвани в редица компютърни игри - Minecraft, PUBG, Microsoft Flight Simulator и World of Tanks са само част от тях.

Компанията участва в конференцията Game Developers, която се провежда от 20 до 24 март в Сан Франциско. Очаква се броят на посетителите на място да надмине 25 хиляди. Темите на събитието са 15, като сред тях са дизайн, програмиране, визуални изкуства и спонсорирано съдържание.

Главният изпълнителен директор на българската компания Георги Петров заяви, че в портфолиото ѝ влизат две основни технологии – Gameface и Prysm, които лесно се интегрират в процесите на едни от най-големите гейминг студиа в света.

“Посещаваме конференцията Game Developers всяка година от 2014 г. насам. Очакванията ни са да направим над 100 срещи с текущи и потенциални клиенти. Ще говорим за техните нужди и за нови проекти“, заяви пред bTV Иван Градев, директор „Бизнес развитие“. 

„Gameface е предназначен за разработчици, използващи езиците HTML5 и JavaScript, позволявайки им създаването на потребителски интерфейс за игри с инструментите, които познават. Gameface означава по-кратко време за разработка и по-голяма креативност“, обясни Иван Градев.

“Другата технология Prysm е идеална за дизайнери, като им дава възможност да създават потребителски интерфейс за игри с Adobe Animate. Той позволява създаването на интерактивни, анимирани интерфейси чисто визуално, без да е нужно писане на код”, допълни той.

Автор: Божидара Златева