Полицията извършват проверка на случая, при който мъж от варненско село беше заснет как тегли куче зад колата си. Вече се търси и осиновител за животното.

Видеоклипът беше споделен в социалните мрежи и предизвика гневни реакции. На клипа се вижда как минувачи спасяват кучето.

Снимка: btvnovinite.bg

Откриваме стопанина в къщата му в село Горни Чифлик, докато полицейски екип му съставя протокол за предупреждение.

Жеко Димов обяснява, че искал да вкара кучето в багажника на колата, но не успял и затова го вързал. По думите му намеренията му били да го даде за пазач и да го махне от дома си, защото му ядяло кокошките и имало много кърлежи. Вместо  вбагажника обаче, кучето било вързано за колата и влачено. 

След като кучето е освободено, намерило пътя към дома си и се върнало.

Мъжът казва, още че прибрал кучето Боби като бебе и оттогава се грижел за него. Сега му било жал за животното и се разкайва за постъпката си.

И дори отказа да го даде на природозащитници, които дойдоха да се погрижат за него.

В крайна сметка те отнеха кучето и то вече се лекува във ветеринарен кабинет във Варна от множество рани след последното решение на стопанина си.

"То реално се води ничие, бездомно, по закон трябва да бъде чипирано и регистрирано в съответната община", обясни Теодор Панков от Анимал Хоуп.

Според Павел Петров, ветеринарен лекар, кумето има рани по предните крайници. Ще се възстанови бързо, но наистина са необходими медицински грижи.