Шофьори плащат за „Зелена зона”, но паркират в дупки и прах. Става въпрос за ул. „Добруджански край” в столичния квартал „Възраждане”, на която няма дори пътна настилка.

Йосиф Антонов работи в района и често идва с личния си автомобил. Вчера на улицата го посрещнал служител на Центъра за градска мобилност с напомняне, че трябва да пусне есемес.

„Като навлязох в улицата, видях знака и видях какво е състоянието на улицата, си викам: „Това не е възможно”, разказа Антонов.

Единственото нещо, което подсказва, че там е „Зелена зона”, е табелата в началото на улицата.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Столичната община живущите в района сами са пожелали да бъде въведена зелената зона, за да се избегне нерегламентираното паркиране. От квартала обаче допълват, че идеята им е била улицата първо да се ремонтира, тъй като постоянно чупят колите си.

„Хората са шокирани, а най-шокиращото е скоростта, с която се слагат скобите. Възможността да събират пари е налице, но няма абсолютно никаква услуга срещу тези пари”, каза Георги Манев, жител на ул. „Добруджански край”.

От район „Красно село” увериха, че ремонтът на улицата ще започне през лятото: „Няма как една дори и на пръв поглед не улица да не бъде вкарана в зоната, тъй като и отдолу – в район „Възраждане” всичко е в зона”, каза за bTV кметът на района Христо Апостолов.

Той поясни, че зоната се въвежда за цели карета, а не за отделни улици.

Така или иначе, до започването на ремонта таксата за шофьорите на ул. „Добруджански край” остава в сила.