Граждански организации и Центърът за градска мобилност работят заедно, за да се отстраняват нарушителите, които паркират, без да плащат в „Зелена зона” в столицата.

Новата мода е да се спира върху маркировката, която не се отчита като платена зона, но е нарушение. Водачът не може да се санкционира, но паяк може да премести колата. Въпреки това зрители на bTV сигнализираха, че това не се случва.

Снимка: bTV

От ЦГМ, казаха, че работят с граждански организации и контролът ще се засили. Те призоваха да се подават сигнали към прилoжението „Гражданите”. Така "гратисчиите", дори да са си тръгнали, ще бъдат наказани.

Снимка: bTV

В ефира на „Тази сутрин” се появи и нарушителят, спрял на маркировката. На въпрос защо си мести колата той каза, че не иска да бъде санкциониран. Призна, че е бързал и затова е спрял нерегламентирано, след което с усмивка „избяга” от „местопрестъплението”.

Дали ще бъде наказан, не е ясно, но ако са пратени снимки на нарушението му, ще последва и санкция, увери Стоян Митов, създателят на приложението „Гражданите”.

Вижте още по темата във видеото.