Свлачища и срутвания на скали усложниха прибирането на пътуващите в последния от трите почивни дни.

Срутване на скали и земна маса затвори пътя между София и Самоков, близо до Кокаляне. Движението ще бъде пуснато най- рано утре.

Заради падащи камъни е затворен и пътят Рудозем – Смилян. Пропаднал път наложи спиране на движението в едната лента между Извор и Димово. Пропадане на пътя имаше и при Ново село. 

На изхода на София към Самоков имаше полицаи, които казваха на шофьорите, че има проблем. При Околовръстното беше интензивно движението, както и на АМ „Тракия” и от Благоевград към София.

Не липсваха и инциденти. Сред шофьорите, изпитали неволите на интензивния трафик е и Андрей, който в последния почивен ден се прибира от Пловдив към София. Заради натоварването по пътищата времето му за пътуване се удължи и с час и половина. 

Въпреки масираното полицейско присъствие на пътя от Банско, инциденти на пътя не липсваха. В село Градево верижно се удариха три автомобила.

От пътна полиция обобщиха, през почивните дни няма тежки инциденти, но има и жертви и пострадали на пътя. Росен Рапчев от Пътната полиция посочи, че за почивните дни е имало 30 пътнотранспортни произшествия, с 30 ранени и един загинал снощи в София.

На места, за да се улесни трафикът на входа на града, движението се регулираше с допълнителна лента в посока София.

Отсечката на пътя за Самоков остава опасна, защото скалите могат да се откъртят всеки момент, предупреждават геодезисти.

Снимка: bTV
Затова от Пътната агенция ще отворят трасето най-рано утре по обед.

Обходните маршрути за Самоков са два - през Бистрица и през Ихтиман. Трасето през Бистрица беше натоварено, но без задръствания.

Заради снеготопенето по пътищата в цялата смолянска област има опасност от падащи камъни.

Възможно е проблеми с трафика да има и утре в ранните часове на деня.