Свиневъди прогнозират, че цената на пържолата ще расте още заради скъпия фураж и липсата на евтини свине отвън. Други пък смятат, че това е спекулативно и че цената трябва да се задържи на 10-12 лева за килограм.
В една от веригите свинските пържоли в промоция са 9 лева, намалени от дванайсет лева за килограм.
Според животновъди вносът на евтино свинско задържаше цената на пържолите ниска в сравнение с останалите храни. Сега обаче свинете в Германия, Румъния и Испания също намаляха и това води до поскъпване на месото и у нас.
През последните няколко месеца свинското месо живо тегло е поскъпнало с петдесет процента. В магазините на производители пък цените са се увеличи, не с петдесет, а с пет до десет процента
Пържолите са между десет и дванайсет лева за килограм, а без кост - четиринайсет. В заведенията за хранене пържолите също са по-скъпи.