Актьорът Стефан Данаилов беше приет по спешност в болница в Бургас. Легендата на българското кино пострада при падане в апартамента си в Приморско.

Около 10:30 часа Стефан Данаилов е транспортиран с линейка в Отделението по ортопедия и травматология на болница "Бургасмед".

По информация на негови близки инцидентът е станал вчера вечерта, когато актьорът се подхлъзнал и паднал в жилището си.

Днес болките станали нетърпими и потърсил лекарска помощ. При прегледите е установено, че е счупил тазобедрена става на левия си крак. 

"Има травма на бедрото, извършват се консултативни прегледи и изследвания", обясни д-р Стоил Апостолов,  управител на МБАЛ „Бургасмед“.

Лекарите са категорични, че общото здравословно състояние на актьора е добро.

"Няма нищо критично в състоянието му. Той е в стабилно състояние, предстои му оперативно лечение. Днес е приет по спешност, но в никакъв случай операцията не е спешна. Трябва да излязат изследванията и тогава да го консултират съответните специалисти", поясни д-р Лъчезар Томов, началник на Отделението по ортопедия и травматология в "Бургасмед".

Актьорът ще бъде опериран след няколко дни. Дотогава ще остане в болницата за наблюдение. 

Стотици хора са се обадили днес на Стефан Данаилов и са изразили желание лично да му помогнат. На този етап актьорът казва, че се чувства добре, че е в добри ръце и се надява скоро да се върне към заниманията, които е планирал и спектаклите, които предстоят.