„Абсолютно прекрасно е българското Черноморие. Не е важно дали то се променя, а ти какво усещаш.” Това каза в интервю за предаването „Тази неделя” актьорът проф. Стефан Данаилов.

За първи път той е отишъл на море с родителите си в сегашния курорт „Св. Св. Константин и Елена”. Открил, че обича много повече морето, отколкото планината.

В Гърция е почивал 4-5 последователни години, когато все още не е имало много българи там. „Писна ми. Сбърках, че продадох едно място във Василико (сега Царево), за да почивам в Гърция”, каза актьорът.

Тази вечер в Царево той ще играе в постановката „Актрисата”. Премиерата ѝ беше на 7 юни в Народния театър и после тръгна на турне. Това е голямото завръщане на Мастъра след пет години отсъствие от сцената.

Преди година именно на морето Аня Пенчева, която играе в „Актрисата”, му е представила текста с думите: „има една роля само за теб”. Данаилов повикал своята племенница да му прочете пиесата, историята му харесала.  

Към разговора се присъедини и актрисата Татяна Лолова, която познава Данаилов от малко дете. Била е приятелка на неговата сестра. Ален Далон го харесват хората, които не са виждали Стефан Данаилов, каза Лолова.

Тя го похвали и за периода, когато беше министър на културата (в правителството на Сергей Станишев – от август 2005 до юли 2009 г.), защото тогава е помогнал на театъра.

Стефан Данаилов, който членува в БСП, коментира и актуални политически теми. Той се оплака, че не е успял да гледа събора на социалистите на Бузлуджа, защото кабелният оператор СКАТ на лидера на НФСБ Валери Симеонов не предава партийната телевизия на БСП.

За лидера на левицата – Корнелия Нинова, каза, че е интелигентно момиче. Данаилов беше сред социалистите, които убедиха Нинова да не подава оставка като лидер на партията. Някой я заблуди тогава, коментира актьорът.

Според него Мая Манолова е много подходяща за кмет на София. Надява се тя да е кандидатът на БСП.

Вижте повече във видеото!