Разраства се бурята от реакции след твърденията на служебния кабинет, че службите под влияние на правителството на ГЕРБ са подслушвали политици, включително и по време на изборите на 4 април.

Основният сблъсък сега е между служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който пред bTV обяви, че до края на следващата седмица ще подаде в прокуратурата сигнал срещу бившия премиер Бойко Борисов, и самия Борисов.

В интервю за телевизия „Евроком“ Рашков дори конкретизира информация, свързана с бившия премиер, която получил от трето лице.

„Днес пристигна при мен един човек, който ми разказа такива неща, че аз не знам в каква държава живеем. Ще ви кажа какво ми цитира този човек – нещо ужасяващо. Как му е казано, че има жена и деца, семейства, които няма да разберат дали не ядат неговото месо – вие чули ли сте такова нещо“, заяви служебният министър.

Днес лидерът на ГЕРБ имаше среща с младия актив на партията, която се предаваше на живо във „Фейсбук“. В началото ѝ Борисов адресира твърденията на Рашков от последните дни и като цяло скандала с подслушвани политици. Според Борисов обвиненията са без доказателства, а целта е дискредитиране.

„Обръщам се към демократичната общност – дойдат ли за нас, ще дойдат и за вас. Сега ви е приятно, защото бият по ГЕРБ. Така сме паднали под турско робство, един по един са падали градовете ни и другите не са се притичали на помощ. Знаете резултата за 500 години. Не 50 години, 500...“, каза Борисов в централата на ГЕРБ.

„Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой. На филета. Само това не са ми пришили. (…) Никой не говори за програма, никой не говори за нищо друго, освен за ченгеджийските им номера. Вече мина една седмица, откакто беше обвинено правителството в послушване, или службите. И до ден днешен няма нищо реално, защото не е имало. Толкова се паникьосаха, че трябва много бързо да съшият нещо, да направят някаква компилация и дори ни нарекоха „бивши хора“. Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно“, каза още бившият премиер.